TRADICIONALNO ŠPORTNO-DRUŽABNO SREČANJE VETERANOV VOJNE ZA SLOVENIJO NA BLANCI, 29.5.2010

PVD Sever-Posavje

TRADICIONALNO ŠPORTNO-DRUŽABNO SREČANJE VETERANOV VOJNE ZA SLOVENIJO NA BLANCI, 29.5.2010

V letošnjem letu je športno-družabno srečanje veteranov vojne za Slovenijo pripravilo OZVVS Sevnica v prostorih hladilnice na Blanci, katerega smo se aktivno udeležili tudi člani PVD Sever - Posavje. Pozdravni govor je imel predsednik PVD Sever Posavje, Vlado BEZJAK, ki je povedal:

"Spoštovane veteranke in veterani, podžupan občine KRŠKO, g. Cveto SRŠEN,  direktor občinske uprave Sevnica g. Zvone KOŠMRL, predsednik ZS, veteran Miha MOLAN, predsednik PO ZVVS Mitja TEROPŠIČ, kolegi, soborke in soborci, predstavniki sorodnih organizacij, cenjeni gostje in novinarji.

V veliko čast in zadovoljstvo mi je, da Vas lahko v imenu organizacijskega odbora današnjega tradicionalnega srečanja »Veteranov  Posavja 1991«  in v svojem imenu, prisrčno pozdravim in vam zaželim dobrodošlico. Vsem, ki boste tekmovali želim veliko dobrih rezultatov, zmaga pa naj seveda najboljši. Ker bomo na koncu tekmovanja, lahko ob razglasitvi rezultatov podelili posameznikom tudi medalje in pokale, se bi rad v imenu organizacijskega odbora zahvalil županu g. Ocvirku, kateri je zagotovil sredstva za nakup.

Ker čas dejansko hitro beži, vas želim danes spomniti, da bomo naslednje srečanje, ki bo v vojašnici v Cerkljah ob Krki, že praznovali  20 letnico, od kar smo osamosvojili RS. Kot ste lahko zaznali iz medijev ob letošnjem praznovanju  20 obletnice  »Maneverske strukture narodne zaščite« ponovno nekateri posamezniki želijo, da nas delijo na »naše in vaše«, vendar veterani osamosvojitvene vojne za Slovenijo tega ne dovolimo, da se zgodovinska napaka ponovi. Obe veteranski organizaciji ZVVS in ZS,  imata organizacijski odbor za proslavo 20. letnice MSNZ in bomo to akcijo obeležili slavnostno v začetku septembra v Ljubljani.

Na koncu bi se želel zahvaliti tudi g. Jožetu Ratajcu, ki nam je že drugič omogočil, brezplačen prostor za srečanje in podarjeno sadje.

Spoštovane veteranke in veterani, cenjeni gostje želim vam prijetno počutje med nami in lepih spominov na to srečanje."

 

Srečanje se je nadaljevalo s športnim tekmovanjem v šahu, streljanju z zračno puško in vlečenjem vrvi. Po končanem tekmovanju je sledila proglasitev rezultatov s podelitvijo medalj in pokalov ter družabni program z veselim druženjem.

Na tekmovanju so bili doseženi naslednji rezultati:

 

 

Streljanje z zračno puško:

3. mesto

PVD Sever Posavje II

2. mesto

PVD Sever Posavje I

1. mesto

OZVVS Sevnica

 

Ekipni šahovski turnir:

3. mesto

OZVVS Krško

2. mesto

PVD Sever Posavje

1. mesto

OZVVS Sevnica

 

Vlečenje vrvi:

3. mesto

PVD Sever Posavje

2. mesto

OZVVS Sevnica

1. mesto

OZVVS Krško

 

Skupna razdelitev mest:

3. mesto

OZVVS Krško

2. mesto

PVD Sever Posavje

1. mesto

OZVVS Sevnica

 

Prehodni pokal:

OZVVS Sevnica