• Voščilo Predsednika ZPVD Sever

  Spoštovane veteranke in veterani, 

   izteka se leto 2020, ki si ga bomo zapomnili predvsem zaradi COVID-19, ki nam je onemogočil oziroma omejil naše delovanje oziroma aktivnosti. Veseli me, da smo kljub omejitvam zaradi epidemije uspeli izvesti večino aktivnosti, ki smo jih imeli v svojih programih. Mnoge aktivnosti smo zato izvajali na način, ki so ga nam dopuščale zdravstvene razmere. 


 • PORAVNAVA ČLANARINE - OBVESTILO

  ČLANARINA 2020

  Člani in članice PVD Sever Posavje, kateri še niste poravnali članarine za leto 2020, nekateri tudi leta prej, lahko to storite ZDAJ – 15,00 EUR.


 • Obvestilo o dopolnitvah Zakona o vojnih veteranih

  V Uradnem listu 174/2020 z dne 27.11.2020 so bile v zakonu o izvrševanju proračuna v 84. členu spremenjene tudi določbe iz zakona o vojnih veteranih.

  Po novem se pravica uveljavljanja veteranskih pravic znižuje iz 55 let na 50 in se ponovno uvaja klimatsko zdravljenje.


 • Virtualna proslava ob spominskem dnevu ZPVD Sever

  Spominski dan

  Aktualne zdravstvene razmere v Sloveniji so nam onemogočile skupno praznovanje Spominskega dneva Zveze policijskih veteranskih društev Sever, ki ga praznujemo 1. decembra v spomin na aktivnosti organov za notranje zadeve v akciji Sever v letu 1989. Da pa naš praznik ne bo minil neopaženo, smo pripravili krajšo virtualno proslavo, na začetku katere nam je čestitke izrekel tudi predsednik republike, govor pa pripravil predsednik ZPVD Sever.


 • Spominski dan Združenja Sever

  Nagovor predsednika PVD Sever-Posavje

  Nagovor predsednika PVD Sever Posavje ob Spominskemm dnevu Združenja Sever in društev Sever.