• Rezultati tradicionalnih športnih iger veteranov Posavja 2023

  Rezultati tradicionalnih športnih iger veteranov Posavja 2023

  Športne igre veteranov Posavja

  V soboto 20. maja 2023  so v vojašnici Jerneja Molana, v organizaciji Združenja OZVVS Krško, potekale športne igre veteranov Posavja 1991.

  Rezultati so razvidni spodaj.


 • Vabilo na proslavo na Vodenice, 3.6.2023 ob 11. uri

  Vabilo na proslavo na Vodenice, 3.6.2023 ob 11. uri

  Vodenice 2023

  Občinska organizacija ZB za vrednote NOB Kostanjevica prireja proslavo VODENICE 2023, ki bo v soboto, 3. junija 2023, ob 11. uri na Velikih Vodenicah pri spomeniku na vaški gmajni.

  Prilogi spodaj!


 • VABILO NA 37. SPOMINSKI POHOD NA TRIGLAV

  VABILO NA 37. SPOMINSKI POHOD NA TRIGLAV

  V nadaljevanju je vabilo za 37. spominski pohod na Triglav in prijavnica. Vse podrobnosti udeležbe na pohodu so razvidne iz razpisa za pohod na Triglav.

   


 • REZULTATI 10. DRŽAVNEGA PRVENSTVA ZPVD SEVER V KEGLJANJU - 22.4.2023

  REZULTATI 10. DRŽAVNEGA PRVENSTVA ZPVD SEVER V KEGLJANJU - 22.4.2023

  Rezultati 10. državnega prvenstva ZPVD Sever v kegljanju.


 • Terminski načrt dogodka Dan odprtih vrat vojašnic-poziv na udeležbo

  Terminski načrt dogodka Dan odprtih vrat vojašnic-poziv na udeležbo

  Slovenska vojska tradicionalno, z namenom predstavitve načina dela ter življenja pripadnic in pripadnikov SV, enkrat letno odpre vrata svojih vojašnic javnosti. V prilogi je terminski načrt izvedbe dogodka Dan odprtih vrat vojašnic.

  Pozivam člane, da se dogodka udeležijo. 

  Roman Kržan

  Predsednik PVD Sever Posavje

  >>Terminski načrt<<

   

   


 • Letna skupščina ZPVD Sever

  Letna skupščina ZPVD Sever

  Nova Gorica

  11.marca 2023 je v hotelu Perla v Novi Gorici potekala letna skupščina Zveze policijskih veteranskih društev Sever (ZPVD Sever).

  Vsebina je dostopna na tej povezavi - Skupščina ZPVD

   


 • Zahvala Policijskemu veteranskemu društvu Sever Posavje

  Zahvala Policijskemu veteranskemu društvu Sever Posavje

  PVD Sever Posavje je  za organizacijo in financiranje ekskurzije 3. letnikov Gimnazije Brežice v Park vojaške zgodovine Pivka in za doprinos pri izvajanju učnega sklopa aktivno državljanstvo prejelo zahvalo Gimnazije Brežice in dijakov 3. letnikov.   


 • Organizacija ekskurzije v Park vojaške zgodovine v Pivki dne 11. in 14.10.2022

  Organizacija ekskurzije v Park vojaške zgodovine v Pivki dne 11. in 14.10.2022

  Policijsko veteransko društvo Sever Posavje  je v sklopu obeleževanj državnega praznika Dneva suverenosti sprejelo odločitev, da dijakinjam  in dijakom iz brežiških srednjih šol, katere obiskujejo dijakinje in dijaki iz celotnega Posavja, omogoči ekskurzijo v Park vojaške zgodovine v Pivki. Ekskurziji je v celoti organiziralo Policijsko veteransko društvo Sever Posavje. Posebna zahvala pa gre vodstvu Zveze policijskih veteranskih društev Sever, katero je v celoti poplačalo stroške  ekskurzij  (plačilo prevoza, plačilo vstopnine)  dne 11.10.2022 in 14.10.2022. Z opisano dejavnostjo uresničujemo cilje zapisane v društvenem statutu, saj odraščajočo generacijo, rojeno že v samostojni Sloveniji, seznanjamo z vrednotami, na katerih je temeljilo delovanje organov za notranje zadeve pri aktivnostih za zaščito demokratičnih procesov v času osamosvajanja Slovenije in med osamosvojitveno vojno za Slovenijo. S tem ohranjamo spomin na vlogo in aktivnosti organov za notranje zadeve in predvsem širitev in krepitev domoljubja odraščajoče generacije. Veseli nas tudi, da smo pedagoškim delavkam pomagali, da dijakinjam in dijakom čimbolj nazorno predstavijo obvezni vsebinski sklop v 3. letnikih srednjih šol z nazivom Aktivno državljanstvo.
   
  Roman Kržan, predsednik PVD Posavje


 • Proslava nad naseljem Planina v Podbočju, 10.7.2021

  Policijsko veteransko društvo Sever Posavje je, v soorganizaciji z Občino Krško in Krajevno skupnostjo Podbočje, dne 10.07.2021 nad naseljem Planina v Podbočju pripravilo proslavo.