Slavnostna akademija, 27.11.2009

PVD Sever-Posavje

Policijsko veteransko društvo Sever Posavje je 27. novembra v prostorih Kulturnega doma Krško organiziralo slavnostno akademijo v spomin na 20. obletnico preprečitve »mitinga resnice« v Republiki Sloveniji

Policijsko veteransko društvo Sever Posavje je v počastitev 20. obletnice akcije SEVER pripravilo v veliki dvorani Kulturnega doma Krško slavnostno akademijo. Slavnostni govornik podpredsednik Državnega zbora Republike Slovenije Miran Potrč je poudaril, kako zbrano, preudarno in odločno je nastopila tedanja politična slovenska struktura ter z ustreznimi pripravami vplivala na napoved mitinga, do katerega prav zaradi dobro zamišljenih in pripravljenih ukrepov ni prišlo. Kot je še dejal, pa so bili to tisti zametki, ki so vodili Slovenijo do kasnejše osamosvojitve, ob tem pa je nanizal podrobne aktivnosti akcije Sever in pohvalil tudi posavsko tedanjo milico, ki je dogajanje v tistih dneh budno spremljala in bila pripravljena ukrepati ob morebitnem prihodu mitingašev iz Srbije.

Ob tem so podelili visoka priznanja Združenja Sever, ki so jih prejeli Občina Brežice, Občina Krško, Občina Sevnica, Policijska uprava Krško in Rajmund Veber.

Za kulturni pridih pa je s koncertom poskrbel Policijski orkester