Dobrodelni koncert za Stanka Oštirja

PVD Sever-Posavje

Policijsko veteransko društvo Sever Posavje je v sodelovanju z Občino Kostanjevica na Krki v ponedeljek, 13.11.2023 organiziralo dobrodelni koncert z namenom zbiranja sredstev za člana PVD Sever Posavje Stanka Oštirja, ki se je hudo telesno poškodoval v prometni nesreči, zaradi česar je postal tetraplegik. Koncert je potekal v nabito polni dvorani La Vie v Kostanjevici na Krki, ki je privabil številne obiskovalce, med njimi tudi ugledne goste, kot je povedal voditelj dogodka Robert Perc.

Dobrodelni koncert

Dobrodelni koncert

Nastopil je 55-članski Policijski orkester pod taktirko Nejca Bečana, ki je združil moči s pevcema Matjažem Mrakom in Nušo Derenda. Skupaj so ustvarili nepozaben glasbeni dogodek, ki ga je popestril tudi ansambel Skomini.

Perc je ob koncu koncerta povedal, da se je na računu PVD Sever Posavje, na katerem zbirajo sredstva za Stanka Oštirja, doslej zbralo nekaj več kot 2800 evrov (akcija traja še do 12. decembra), na koncertu pa so obiskovalci s prostovoljnimi prispevki zbrali 6192 evrov, skupaj torej več kot 9000 evrov. Akciji se je pridružilo tudi Društvo paraplegikov Dolenjske, Bele krajine in Posavja, katerega predstavnik je Anici Oštir izročil simbolični ček v vrednosti 400 evrov. Povezovalec se je zahvalil vsem nastopajočim na koncertu Občini Kostanjevica na Krki za pomoč pri organizaciji, Planinskemu društvu Polom in Društvu podeželskih žena Pod Gorjanci za pogostitev, še posebej pa organizacijskemu odboru med njimi zlasti podpredsedniku PVD Sever Posavje Vladu Bezjaku ter članoma upravnega odbora Sonji Molan in Djuru Vojakoviču.

Oštirjeva soproga Anica se je zahvalila vsem, ki so sodelovali pri organizaciji koncerta, ter izrazila hvaležnost za izkazano sočutje in podporo. Poudarila je, da dobrodelni dogodek predstavlja iskrico upanja, ki bo družini Oštir svetila tudi v najtežjih trenutkih.

PVD Sever še vedno zbira denarne prispevke za Stanka Oštirja. Nakažete jih lahko na TRR PVD Sever Posavje, CKŽ 55, 8270 Krško, trr. SI56 6100 0001 8498 441, pri Delavski hranilnici, namen: za Stanka Oštirja.