Spominski dan Združenja Sever

Nagovor predsednika PVD Sever-Posavje

Nagovor predsednika PVD Sever Posavje ob Spominskemm dnevu Združenja Sever in društev Sever.

Spoštovane veteranke in veterani, spoštovane članice in člani Policijskega veteranskega društva Sever Posavje

Danes, prvega decembra, je spominski dan Združenja Sever in društev Sever. Vse od ustanovitve združenja in društev, smo spominski dan obeležili z različnimi proslavami, okroglimi mizami in druženji. Trenutne epidemiološke razmere v naši državi in tudi v svetu ne omogočajo, da naš spominski dan obeležimo tako kot v prejšnjih letih. Ne glede na trenutne razmere, se lahko s ponosom ozremo 31 let nazaj, v čas, ko so se posavski in drugi policisti, takrat še miličniki in ostali delavci takratnih organov za notranje zadeve, izkazali kot odločni varuhi slovenske suverenosti. Ponosni smo, da smo prvo nalogo za pridobitev osnovnih elementov državnosti, to je uveljavitev suverene oblasti in efektivne avtoritete na svojem ozemlju, opravili z odliko.

Če smo se s ponosom ozrli nazaj, se lahko optimistično zazremo v bližnjo prihodnost. V prihajajočem letu bomo naš spominski dan skupaj dostojanstveno počastili in zasluženim članom in organizacijam podelili  priznanja. Prav gotovo bo kmalu priložnost, da se srečamo v odborih, na pohodih, proslavah in pričnemo izvajati vse, kar smo še tako zavzeto načrtovali na zboru članov našega društva 21.2.2020. Naj spomnim, da bomo v prihajajočem letu obeležili 30.obletnico samostojnosti naše države. Načrtujemo različne aktivnosti in Vas že sedaj pozivam na sodelovanje. V ponos nam je lahko, da pripadamo zadnji generaciji državljanov RS, ki je z orožjem v rokah stopila v bran komaj rojene države.  

Kljub drugačnosti, ki traja že vse od 12.03.2020, smo z veliko iznajdljivosti, entuziazma in dobre volje izvedli kar nekaj aktivnosti in ohranili društvo v dobri delovni in organizacijski kondiciji. Tudi zato je bilo potrebno veliko truda in hvala vsem, ki ste pri tem sodelovali.

Spoštovani, današnji dan preživite ponosno, z mislijo, da bomo tudi iz te težke situacije izšli kot zmagovalci. Ostanite zdravi Vi, ostani zdrava Slovenija.

 

 

Mali vrh,1.12.2020                                                      Roman KRŽAN

                                                                       Predsednik PVD Sever Posavje